Erdei iskola ÉS turistahÁZ - AJÁNLATAINK

Engedje meg, hogy bemutassuk erdei iskolánk és turistaházunk kialakított
szállás- és programajánlatait. Görgessen lejjebb, válassza ki az Ön igényeinek megfelelő ajánlatot! (ajánlat iskoláknak - családoknak - nyári táborozás 2014.)

 

Bővebb információért szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Telefon: 06-30-309-2440

E-mail: szallas@nagymakfa.hu

Facebook oldalunk: www.facebook.hu/nagymakfa

 

 

 

Ajánlat Iskoláknak

 

Szeretnénk az Önök figyelmébe ajánlani erdei iskolai programra, táborra, osztálykirándulásra a Nagymákfáért Egyesület működtetésében lévő Erdei Iskolát és Turistaházat, mely az ország nyugati csücskében, az Őrségi Nemzeti Parkhoz közeli településen, Vasváron a Nagymákfa u. 32. szám alatt található.

A csendes, nyugodt, falusiak környezetben - Natura 2000” természetvédelmi területen - erdőkhöz, mezőkhöz, madár- és állatvilághoz közel lévő létesítmény április 15-től október 15-ig tart nyitva.

 

Egyesületünk az Önök erdei iskolai szakmai, természetismereti terepi programjának sikeres megvalósításához az alábbiakban nyújthat segítséget: házi állatok (lovak, szarvasmarhák, baromfifélék) megismertetéséhez „parasztudvar-látogatás” megszervezésével, a Rába völgye, a Csörnöc patak ártere és a településrészt övező erdők gazdag állat- és növényvilágának bemutatására helyismerettel rendelkező vadász túravezetésével, illetve kézműves foglalkozás lebonyolításában.

Előzetes igény esetén népi hangszerek bemutatását, népzenei előadásokat is tudunk szervezni. Ezekkel a kiegészítő programokkal egyesületünk is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a gyermekek felejthetetlen élményekkel térhessenek haza, ezeket majd meséljék el iskolatársaiknak, így is buzdítva őket a természet, a környezet szeretetére és védelmére.

Épületünk nem csak erdei iskolai program, hanem nyári tábor (tánctábor, kézműves tábor, kerékpáros tábor, nyelvi tábor, stb.) lebonyolítására is kiválóan alkalmas.

Egyesületünk az Önök igényéhez igazodva teljes körűen megszervezi a nyári tábort – programok, elhelyezés és az étkeztetés vállalkozó bevonásával történő egyeztetését –, de természetesen a csoport önállóan is megtervezheti programját, s Egyesületünk csak a szállást biztosítja.

A városrészhez közeli horgásztavak, lovaglási és fürdési lehetőségek (például a Vasvári Fürdő - május elejétől augusztus végéig tartó nyitva tartással – termálmedencéje és feszített víztükrű úszómedencéje) kiváló alkalmat kínálnak táborban, de egy osztálykiránduláson is a tartalmas időtöltéshez, pihenéshez. Osztálykirándulás programjának (városnézés, fürdőzés) szervezéséhez is segítséget tudunk nyújtani.

A csoport előzetesen jelzett internet igényét mikrohullámú internettel (wifi) tudjuk biztosítani. Kérésre a szolgáltatást módunkban áll korlátozni illetve szüneteltetni.

 

Elhelyezés:
A vendégek számára 4 hálószoba áll rendelkezésre, melyből 2 szoba 10-10 férőhelyes - szobánként 5 db fa emeletes ággyal, szekrényekkel, külön-külön két-két zuhanykabinos WC-s vizesblokkal -, továbbá 1 szoba 2, 1 szoba pedig 3 férőhellyel, zuhanykabinos fürdőszobákkal, a két ágyas szoba tévével várja a vendégeket.

A programokat és az étkeztetést az épület 60 m2 nagyságú közösségi termében lehet lebonyolítani.

Az ellátást szolgálja a két hűtővel, gáztűzhellyel, mikroval, edényzettel, felszerelt tálalókonyha.

 

Étkeztetés:
Reggeli: Önellátással. A reggelihez friss helyi termékek vásárolhatók termelőtől. Amennyiben erre igény van, a kapcsolatfelvételben segítséget nyújtunk.
Ebéd: Önellátással, vagy vendéglátóhelyről történő kiszállítással, ételfutár szolgálattal.
Vacsora: önellátással, illetve vendéglátóhelyről történő kiszállítással.
(A vendéglátós vállalkozókkal történő kapcsolatfelvételben közreműködésünket felajánljuk!)

 

Árak
Szállás (ágyneműhasználattal)
2.680.- Ft/fő/éj (diákszállás -10 fős szobák)
3.480.- Ft/fő/éj (2-3 ágyas szobákban)

Étkeztetés:

Ebéd és vacsora összesen: kb. 1.500.- Ft/fő (tájékoztató jellegű)

 

Reggeli: amennyiben a csoport az önellátással megoldott reggelihez helyi terméket is kíván felhasználni, annak áráról az őstermelővel, vállalkozóval kell egyeztetnie.  

 

Az ajánlattal kapcsolatos részletesebb információ, tájékoztatás a Nagymákfáért Egyesület elnökétől, Lakosi Teréztől kérhető a szallas@nagymakfa.hu, a lakosi.terez@vasvar.hu, vagy a vasvar@vasvar.hu elektronikus címen, illetve az alábbi telefonszámon: 06/30/309-2440.

 

 

Ajánlat Családoknak

 

A Turistaház nagyterme péntek, illetve szombat délután 14.00 órától másnap reggel 10.00 óráig családi, baráti összejövetelek céljára kiválóan alkalmas (a nagyterem befogadóképessége kb. 40 fő zenés, táncos rendezvény esetén, egyébként max. 50 fő tud helyet foglalni kényelmesen.)

Tálalókonyha használható.

 

Ár: 20.000.- Ft/alkalom.

 

Töltsön el nálunk családjával egy kellemes estét!

 

 

Táborozz nálunk, táborozz velünk! - Nyári táborozás, 2014-ben -
Megismerkedés a textilszobrászattal (PAVERPOL)

 

Szeretettel várjuk hobbi és művészeti kézműves alkotó táborunkba az újrahasznosítás jegyében az általános iskolás,
9-14 éves korú gyermekeket, hogy szabadidejüket hasznosan töltsék.

 

Helyszín: Vasvár- Nagymákfai Erdei Iskola és Turistaház (9800 Vasvár, Nagymákfa u. 32.)
A tábor vezetője: Lőrincz Bernadett okleveles Paverpol textildekor/szobrász oktató
A tábor időtartama: 4 nap/ 3 éj
Részvételi díj: 30.000.- Ft /fő/turnus. A részvételi díj tartalmazza a szállás, napi háromszori étkezés és a foglalkozásokhoz felhasznált paverpol anyagok árát, szakoktató díjazását.

1. turnus: 2014. június 16-19.
2. turnus: 2014. július 7-10.
3. turnus: 2014. július 14-17.

Maximális létszám turnusonként 18 fő.

Megfelelő igény esetén további turnusok is indíthatók!
A tábor időjárástól független.
A turnusokra a jelentkezési határidő: 2014. május 15.
Jelentkezéskor a tábori költség 50 %-át előlegként be kell fizetni.

 

A táborban folyó munkáról néhány gondolat:

A Paverpol egy forradalmian új hobbi és művészeti kreatív újdonság Magyarországon. Segítségével egyedi, hangulatos ajándék és dísztárgyakat lehet létrehozni. A tábor ideje alatt a gyermekek kis szekciókban sajátítják el a Paverpol technika alapjait, hogy egyéni, önálló alkotásaikkal térhessenek haza.

 

A tábor fő vezető motívuma az újrahasznosítás. A "műveket" újrahasznosított anyagból készítjük el, így mélyítve el a környezettudatos életmódot.

Elsősorban olyan 9-14 életkorú fiatalok jelentkezését várjuk, akik szeretnék kipróbálni ezt az új technikát, azoknak, akiknek az alkotás ünnep, akik az elmélyült, kreatív időtöltésre vágynak egy tiszta levegőjű,  szép környezetben, és akik fogékonyak a művészetek és a kreativitást iránt, és szeretnének kalandozni  az alkotás adta lehetőségek tárházában, szabadjára engedhetik fantáziájukat, kreatív késztetésűek. Jelentkezését várjuk azoknak a gyermekeknek is akik "kétbalkezesnek" mondják magukat, hogy e technika kipróbálásával garantáltan áttörjék e hiedelmüket- hisz a paverpol kreatív művészet segítségével mindenki lehet művész!

 

Az alkotótábor fejleszti a kreativitást, hasznos szabadidő eltöltést eredményez, és szórakozási lehetőséget biztosít.
Ha van egy régi, kinőtt, megunt - esetleg - lyukas pólód, mely számodra kedves volt, hozd el magaddal a táborba, és készíts belőle tetszés szerinti tárgyat, melyre ezután is szívesen tekintesz rá! Hozhatsz egy számodra kedves fotót, családi képet, melyet üvegtechnikával szintén megörökíthetsz! Ha van porosodó kavicsod, kagylód, dobozkád, elszakadt ékszered, gyöngyöd, emlékkönyved, azokat se felejtsd otthon, felhasználhatod egy szép kivitelű faliképhez, vagy dísztárgyhoz! Abban is biztos lehetsz, hogy a táborban mindenkinek más és más kivitelezésű lesz az elkészített alkotása, azaz nem készül két egyforma senkinek sem!
A táborral kapcsolatos részletesebb tájékoztatás a szallas@nagymakfa.hu és a vasvar@vasvar.hu elektronikus címeken, illetve telefonon a 06/30/309-2440-es számon a Nagymákfáért Egyesület elnökétől, Lakosi Teréztől kérhető.
Egyesületünkről, Nagymákfa településrész életéről a folyamatosan frissülő www.nagymakfa.hu egyesületi honlapról is informálódhatnak  a Tisztelt Érdeklődők.

A paverpol technikáról bővebben a www.facebok.com/paverpolszombathely, illetve a www.paverpol-hungary.hu oldalakon tájékozódhatnak.
Ha sikerült felkelteni az érdeklődést, szeretettel várjuk a jelentkezőket!

 


 

Nagymákfáért Egyesület - Vasvár-Nagymákfa - info@nagymakfa.hu